Odustajanje


Ghostery Enterprise vam pomaže da razumijete kako tvrtke prikupljaju i koriste vaše podatke često radi ciljanja oglasa na vas i daje vam mogućnost odustajanja od ciljanja ako želite. Kad odustanete od tvrtke kroz Ghostery Enterprise web-stranicu, Ghostery Enterprise šalje poruku poslužiteljima te tvrtke. Ova poruka zahtjeva da se kolačić odustajanja vrati sa poslužitelja i pohrani na vašem računalu u obliku kolačića preglednika

Većina web-preglednika omogućuje vam gledanje sadržaja kolačića koje su pohranili na vašem računalu. Ovo vam omogućuje da sami provjerite prisutnost kolačića odustajanja. Na primjer, evo što Firefox prikazuje za DoubleClick kolačić odustajanja:


 

Da vidite sadržaj kolačića odustajanja određene tvrtke, idite na ovu stranicu, pronađite tvrtku koju tražite, pa kliknite na njezino ime. Ako ta tvrtka daje odustajanje, onda ćete vidjeti informacije kolačića odustajanja pod sekcijom 'Kolačići odustajanja'.

Važno je shvatiti da se kolačići ne dijele između web-preglednika. Na primjer, i Internet Explorer i Firefox pohranjuju kolačiće na različitim mjestima, i ne mogu čitati kolačiće onog drugog. Stoga, ako odustanete od praćenja tvrtke ABC u Internet Exploreru, NISTE odustali od praćenja tvrtke ABC u Firefoxu. Trebat ćete ponoviti proces u Firefoxu da biste odustali u oba preglednika.